Arenan & Hitta hit

Falu Vildvattenpark är den första forsarenan i norra Europa. I världen finns tusentals anläggningar för forspaddling, och cirka 40 av dem har pumpar. Den närmaste ligger i Leipzig, Tyskland.

Användning

Arenan är designad för alla tänkbara aktiviteter i fors. Med litet flöde passar forsen nybörjare i strömmande vatten. På maxflöde kan träning och tävling bedrivas på högsta nivå i kanotslalom, störtlopp och freestyle. Arenan har plats för stor publik och det är gott om utrymme för utställningar och mässor.

Säsong

Arenan kommer att vara öppen 365 dagar per år. När temperaturen är lägre än 0° grader C används normalt inte forsen. Från maj till och med oktober välkomnar vi även ”drop in”- gäster. Resterande del av året behöver alla gäster boka i förväg. För paddlare med egen utrustning gäller särskilda tider, året runt – se aktuell veckoplan.

Arenan i siffror

Falu Vildvattenpark har en yta på 52 000 kvadratmeter. Från start erbjuds 140 m strömmande vatten och i framtiden blir det över 200 meter lång fors. Arenan kan användas på flöden från 1 till 12 kubikmeter i sekunden. Bredden är mellan 10 och 14 meter. Det gör att arenan kan arrangera internationella mästerskap och även ett svenskt sommar-OS.

Övriga faciliteter

I arenan finns boende i stugor och campingmöjligheter och en fin park för promenad.

Historiskt minnesmärke

Invid forsen finns rester av ett interneringsläger från andra världskriget. I lägret fanns soldater från krigsförande länder som hamnat i Sverige. Bland annat polsk ubåtsbesättning och kanadensare.

Adress

Falu Vildvattenpark ligger på Främbyvägen 3 i Falun. Nära till Falu centrum och till mataffär.

Bussen 12 och 14 åker förbi parken. Busshållplatsen Konsum Kvarnberget ligger 300 m från parken. Läs mer på www.dalatrafik.se.