Hoppa till innehåll

Vad vi är och var vi finns

Falu Vildvattenpark är ett mecka för forspaddling och är den enda forsarenan av sitt slag i norra Europa. Se karta längst ned på denna sida! Forsen är designad för all sorts paddling. När vi har ett litet flöde passar nybörjare i forspaddling i härligt och lätt strömmande vatten, men med maxflöde blir det en rejäl fors för träning och tävling på högsta nivå!

Från tidig vår till sen höst bedrivs forspaddling på alla nivåer, från nybörjare till världselit. Vi har gott om besökare från hela Sverige och även från hela Europa. Klätterparken är väldigt trevlig och passar alla.

Forspaddling i rent vatten!

Forspaddling i Sverige i uppvärmt dricksvatten? Ja så är det nästan. Det är en utmaning att ha en stor volym vatten i en damm, men vi har lyckats riktigt bra och har ständigt förbättrat vårt system med filtrering och biologisk rening. En kort period av algblomning och pollen kan vi inte undgå, men sedan är det bara härligt. Redan under våren blir vattnet varmt för behaglig forspaddling. Dessutom har vi våtdräkter åt alla.

Svensexa, möhippa, eller företagsevent i Falun! Då är Falu Vildvattenpark perfekt! med forspaddling!
Falu Vildvattenpark med härlig forspaddling i härligt varmt rent vatten!

Säsong för forspaddling

Vi har öppet för forspaddling och klättring från april till oktober. Under sommarlovet är forsen och klätterparken öppna alla dagar i veckan och i övrigt alltid helger, även då vi emot grupper för paddling och klättring på vardagar, bara ni har förbokat per mail: info@faluvildvattenpark.se eller telefon: 023 540 40.

Arenan i siffror

Falu Vildvattenpark har en yta på 52 000 kvadratmeter. Från start till mål är själva forsens ”loop” hela 150 meter och bredden är mellan 10 och 14 meter. Forsen fungerar för paddling på flöden från 1 till 11 kubikmeter i sekunden. Det gör att arenan kan arrangera internationella mästerskap och även ett svenskt sommar-OS.

Miljö för paddling

Falu Vildvattenpark är den energisnålaste pumpade arenan för forspaddling i världen. Vatten pumpas bara när det är gäster i forsen och både flöde och fallhöjd är litet. Arenan används bara sommarhalvåret när elöverskott finns och elpriset är lägst. Strömförbrukningen för forsen är därför endast motsvarande en ordinär villa.

Falu Vildvattenpark är den enda arenan i världen som har biologiskt renat vatten. Inga kemikalier används och ändå är vattnet är fräscht och klart.

Adress

Falu Vildvattenpark ligger på Främbyvägen 3 i Falun. Nära till Falu centrum och till mataffär.

Bussen 12 och 14 åker förbi parken. Busshållplatsen Konsum Kvarnberget ligger 300 m från parken. Läs mer på www.dalatrafik.se.

Falu Vildvattenpark med härlig forspaddling och klättring i höghöjdsbanan finns vid röda pricken!

Driftsform och bakgrund

Arenan ägs och drivs av ett privat aktiebolag. Arenan är planerad och designad av Bo-Marcus Lidström.

Partners

Den härliga föreningen Falu Kanotklubb bedriver mycket av sin paddlingsverksamhet i parken. Det finns ytterligare två föreningar i Falu Kommun, Faluns Slalomkanotister och Sundsborns Kanotklubb som vi samarbetar med. Svenska Kanotslalomförbundet och Svenska Korpen är två nationella förbund som föreningarna och Falu Vildvattenpark samarbetar med. Internationellt samarbete finns med förbund kring Östersjön för Nordic Cup.

Kontakt

E-mail : info@faluvildvattenpark.se  – Telefon : 076 139 94 00


Translate »