Om oss & Hitta hit

Falu Vildvattenpark är den enda forsarenan i norra Europa. Den är planerad och designad av Bo-Marcus Lidström.

Användning

Arenan är designad för alla tänkbara aktiviteter i fors. Med litet flöde passar forsen nybörjare i strömmande vatten. På maxflöde kan träning och tävling bedrivas på högsta nivå i kanotslalom, störtlopp och freestyle. Arenan har plats för stor publik och det är gott om utrymme för utställningar och mässor.

Säsong

Arenan är öppen 365 dagar per år för boende och forsen är öppen från maj till och fram till början av november.

Arenan i siffror

Falu Vildvattenpark har en yta på 52 000 kvadratmeter. Från start till mål är banan 150 meter.  Arenan kan användas på flöden från 1 till 12 kubikmeter i sekunden. Bredden är mellan 10 och 14 meter. Det gör att arenan kan arrangera internationella mästerskap och även ett svenskt sommar-OS.

Övriga faciliteter

I arenan finns boende i stugor och campingmöjligheter och en fin park för promenad.

Historiskt minnesmärke

Invid forsen finns rester av ett interneringsläger från andra världskriget. I lägret fanns soldater från krigsförande länder som hamnat i Sverige. Bland annat polsk ubåtsbesättning och kanadensare.

Miljö

Falu Vildvattenpark är den energisnålaste pumpade arenan i världen. Vatten pumpas bara när det är gäster i forsen och både flöde och fallhöjd är litet. Arenan används bara sommarhalvåret när elöverskott finns och elpriset är lägst. Strömförbrukningen för forsen är därför endast motsvarande en ordinär villa.

Falu Vildvattenpark är den enda arenan i världen som har biologiskt renat vatten. Inga kemikalier används och ändå är vattnet är fräscht och klart.

Adress

Falu Vildvattenpark ligger på Främbyvägen 3 i Falun. Nära till Falu centrum och till mataffär.

Bussen 12 och 14 åker förbi parken. Busshållplatsen Konsum Kvarnberget ligger 300 m från parken. Läs mer på www.dalatrafik.se.

Kontakt

E-mail : info@faluvildvattenpark.se  – Telefon : (+46) 023 540 40