Revolution för kanotidrotten

Falu Vildvattenpark är Sveriges Rikskanotstadion vars betydelse knappast kan överskattas. Internationell erfarenhet visar att en forsarena helt revolutionerar kanotidrottens villkor. Sedan OS 1992 har många länder byggt arenor som utvecklat sporten oerhört. Med arenan lyfter vi kanotslalom ett steg vidare till en suverän publikidrott.

En dröm för forspaddling

I Falu Vildvattenpark kan flöde och bakvatten justeras exakt. Varje meter fors är designad för en optimal upplevelse. Oavsett om du föredrar freestyle, kanotslalom eller bara glida runt och njuta, finns alltid plats och tid för dig. Ett portsystem av modernt snitt gör slalomträning till en dröm. Vi kommer anstränga oss för att varje intressegrupp får bra och ostörd paddling. Se veckoplanen för forsens användning så att du kan planera din vistelse på bästa sätt.

Forspaddlingsutrustning

Vi har bra utrustning att hyra ut – Slalom, creeking och freestyle.Vi säljer dessutom utrustning för forspaddling och är generalagent för paddlar i världsklass från G’Power. Vi köper och säljer även begagnad utrustning. Genom att utrustning är lätt tillgänglig hos oss, får du ett ännu större värde av ditt besök!

Unika träningsmöjligheter

För kanotslalomträning med kvalitet behövs flera saker. Några av de viktigaste är:

  • Coachning. Helst varje dag och i små grupper. Det ska vara lätt att studera teknik och kommunicera med paddlare.
  • Kunna träna portteknik i vågor, vals och dropp. Nästan alla internationella slalomtävlingar arrangeras numera i konstgjorda forsarenor.
  • Att portar kan justeras från land
  • Att man kan lätt reka banor från land
  • Att support runtom med fystester, videoanalys mm är lättillgängliga. Tack vare ett fint samarbete med LIVI har vi det i Falun.

Falu Vildvattenpark gör att fler oavsett bakgrund upptäcker forspaddling på bra villkor. Parken och bryggor gör dessutom access till forsen för deltagare med funktionsnedsättning. Fler kan rekryteras, behållas och nå toppnivå med träning på hemmaplan i Sverige. Fler kan paddla fors hela livet!