Falun Slalomcup 2019

Vinnarna i Falun Slalomcup 2019 är Moa Göransson och Tifenn Lidström i damklasserna, och Frej Bratt och Yann Lidström i herrklasserna. 

  • K1 Herr : Frej Bratt – Ludwig Andersson – Jonas Friedel
  • C1 Herr : Yann Lidström – Ludwig Andersson – Frej Bratt
  • K1 Dam : Moa Göransson – Alva Persson – Tifenn Lidström  
  • C1 Dam : Tifenn Lidström – Moa Göransson – Alva Persson

Lyckat koncept
Initiativtagare för Falun Slalomcupen är Falu Vildvattenparks VD Bo-Marcus Lidström tillsammans med andra engagerade ledare i Falu kanotklubb. Syftet var att arrangera attraktiva kanotslalomtävlingar som var roliga och spännande för paddlare i alla åldrar, och som innehöll utmaningar för aktiva på hög nivå.

Fyra slalomtävlingar arrangerades på två olika slalombanor. Forsarna i Hosjöholmen har en lätt fors (klass II) som gör det lätt även för nybörjare barn och vuxna att delta. Falu vildvattenpark är en tekniskt avancerad fors i klass III. I parken kördes tävlingarna i ett speciellt format, med kval på en bana med fri träning. De snabbaste paddlarna fick sedan göra upp om topplaceringarna i en final på en ny och svårare bana utan träning.

Lite fakta om slalomcupen 2019
Totalt deltog 54 slalompaddlare med ett åldersspann från 6 till 75 år. 40 % var kvinnor och 60 % var under 20 år. Åtta svenska kanotklubbar representerades och utländska paddlare från Norge, England, Frankrike, Tyskland var med. 

Sammanfattningsvis
Lilla 6-åring Alicia Pedersen från Norge var glad att göra sin första slalomtävling i Sverige. 60-åringen Anna Garmo från Falun kommenterar fotot när hon passerat mållinjen med följande ord: ”Så glad blir man när man klarar andra åket utan någon 50 och dessutom 22 sekunder bättre åktid.”

Dessa två glada paddlare visar att kanotslalom framgångsrikt kan utövas från unga barn till äldre oavsett ambitionsnivå. Falun Slalomcup bevisar att visionen om ”kanotslalom för alla” kan förverkligas och samtidigt ha tävlingar av hög klass med internationellt deltagande, prispengar och spännande finaler. Riktigt kul!

Arrangörerna varmt tackar alla funktionärer och alla tävlande! Feedback välkomnas för att kunna förbättra konceptet i framtiden.

Slutresultat Falu Slalomcup (pdf)

Fina bilder från finalen